skip to Main Content

Podologie en vergoeding

Een (register)podoloog is een voetspecialist die een intensieve opleiding heeft gevolgd om aandoeningen aan de voet en enkel te kunnen herkennen en behandelen en heeft het officiële diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland. Tevens kon hij zich laten registreren bij Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg.

Zorgverzekeraars weten dat podologie werkt. Daarom vergoeden alle verzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een register-podoloog vanuit de aanvullende verzekering. Op de website van VoetenBewegen (onder de link zorgverzekeringen) kunt u zelf bekijken welke vergoeding uw verzekeraar biedt. Afhankelijk van de richtlijnen van uw verzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wij kunnen u hierover informeren.

Rechtstreekse declaratie bij de zorgverzekeraar

Wordt uw behandeling volledig vergoed door een verzekeraar waarmee wij direct kunnen verrekenen, dan betaald u helemaal niets. Uw podoloog declareerd dan rechtstreeks bij uw verzekering. Bij de zorgverzekeraars waarbij niet direct gedeclareerd kan worden, kunt u zelf declareren met de factuur. U krijgt van ons de factuur mee en u kunt deze aan ons overmaken, of u kunt bij ons het factuurbedrag direct pinnen. De factuur dient u bij uw verzekering in en u krijgt het bedrag waarvoor u verzekerd bent van uw verzekering terug.


Bron: Stichting LOOP